Fastsettelse av holdbarhet

Meld deg på nettkurs i august

Fastsettelse av holdbarhet

Mat skal både være trygg og ha god kvalitet. Samtidig er det viktig at produktene skal være lønnsomme å produsere. Fastsettelse av holdbarhet for matvarer må ta hensyn til alle disse faktorene.

Vi arrangerer nettkurs på ca 3 timer, inkludert pauser og Q&A (spørsmål og svar).  

Det kan være en fordel å ha kjennskap til Grunnleggende mikrobiologi. I tillegg er det en fordel å ha litt grunnleggende kunnskap om HACCP og anvendelse av HACCP-prinsippene. 

Mål

Vi tar opp ulike kriterier som brukes for fastsettelse av holdbarhet. Målet er at du skal få tilstrekkelig

  • oversikt over prosessen og de viktigste kriteriene for fastsettelse av holdbarhet
  • kunnskap til å sette opp egen prosess for fastsettelse av holdbarheten på egne produkter

På kurset gjennomgår vi følgende: 

  • Hva er holdbarhet?
  • Utfordringer ved fastsettelse av holdbarhet
  • Litt om regelverk og krav
  • Kartlegging av kriterier avgjørende for holdbarhet
  • Gjennomføring av holdbarhetsforsøk
  • Eksempler på fastsettelse av holdbarhet

Målgruppe

  • Alle som er involvert i arbeidet med fastsettelse av holdbarhet som f.eks kvalitetsansvarlig, produktutviklere, marked
  • Alle som har behov for kompetanseheving og oppfriskning relatert til holdbarhet og hvordan sikre kvalitet og mattrygghet

Praktisk informasjon 

  • Vilkår og informasjon: Før du melder deg på kurs hos oss, oppfordrer vi deg til å gjøre deg kjent med våre regler for PÅ- OG AVMELDING
  • Påmeldingsfrist: snarest og senest 2 dager før kursdato 
  • Varighet: kl 10:00-13:00
  • Påmeldingsavgift: 3000,-
  • Ved flere fra samme bedrift gis det rabatt på kr 500,- per ekstra deltager
  • Deltagerbevis sendes elektronisk per registrerte deltager 

Hvorfor webinar 

Det kan være krevende å delta på digitale kurs en hel dag. I tillegg er kanskje dagene ekstra hektiske i denne tiden. Vi har derfor brutt ned noen av våre kurs i mindre, uavhengige digitale kurspakker som varer i 2-3 timer. På den måten kan du friske opp og bygge kompetanse i et tempo som passer deg. 

Kommende nettkurs:

For mer info om våre kurs og tjenester innen mikrobiologi, ta kontakt med: 

Therese Faye

Microbiology & Food Safety Specialist, PhD
Aquatiq Consult AS  
+47 93 43 17 96
therese.faye@aquatiq.com

Aquatiq Consult Katalog

Kurs, revisjon og konsulenttjenester for matbransjen.