Food Fraud / Matsvindel

Nettkurs 17. og 24. august (2 moduler)

Food Fraud

Økende grad av industrialisert og globalisert matproduksjon, handel og distribusjon, bringer disse utfordringene til Norge og til den enkelte virksomhet i større grad enn tidligere.

Det har ført til krav om at alle som er sertifisert iht til en GFSI-godkjent standard, må gjennomføre en dokumentert sårbarhetsanalyse. Dette er krav som ligger både i BRC v 8 og versjon 5 av FSSC 22000.

Dette betyr at alle virksomheter sertifisert etter en GFSI-godkjent standard må ha gjennomført en sårbarhetsanalyse for matsvindel. 

Aquatiq Consult arrangerer nettkurs hvor vi presenterer beste praksis for hvordan håndtere risiko relatert til matsvindel.

Vi gjennomgår metodikken og viser praktiske metoder/ verktøy som kan benyttes for å utføre sårbarhetsanalysen i matvarekjeden.

Bedriftstilpasning

Nettkurset kan også bedriftstilpasses, gjerne gjennomført i kombinasjon med nettkurs for BRC versjon 7. Arbeidet med styring av risiko relatert til matsvindel vil involvere mange, og med bedriftsinternt kurs får deltagere lik forståelse for endringene i standarden, problematikken og hvordan håndtere risiko for matsvindel i praksis.

Ved behov for hjelp med sårbarhetsanalysen, tilbyr Aquatiq Consult også konsulentbistand. 

Mål

Kurset vil gi deltagerne:

  • Innføring i hva matsvindel og sårbarhetsanalyse er og hva som skjer ute i verden. 
  • Kunnskap om hvordan strukturere, vurdere og analysere innhentet informasjon.
  • Kunnskap om hvordan drifte systemet, dvs hvordan detektere og forebygge matsvindel lokalt i egen virksomhet og i matkjeden.
  • Starthjelp i bruk av metodikk og verktøy

Innhold

  • Oversikt over krav til sårbarhetsanalyse iht GFSI 
  • Introduksjon til matsvindel – begrepsavklaringer
  • Gjennomgang av sårbarhetsanalyse i praksis med gruppeoppgave for å bli kjent med metodikk og bruk av verktøy
  • Handlingsplaner og oppfølging (verifisering) 
  • Gjennomgang av praktiske metoder/verktøy som kan benyttes for å utføre sårbarhetsanalysen i matvarekjeden

Målgruppe

  • Kurset er rettet mot personell som jobber med kvalitet, innkjøp og forbedring.

Praktisk informasjon 

  • Vilkår og informasjon: Før du melder deg på kurs hos oss, oppfordrer vi deg til å gjøre deg kjent med våre regler for PÅ- OG AVMELDING

Nettkurs: 

  • Kurset kjøres på en digital plattform, og du vil motta link til kurset noen dager før kursdato 
  • Vi har delt kurset i 2 moduler 
  • Påmeldingsfrist: snarest og senest 4 dager før kursstart
  • Modulenes varighet: Modul 1 kl 09:00-11:30. Modul 2  kl 09:00-12:00
  • Kursavgift: 4 500,- for begge moduler
  • For å motta kursbevis, må du delta på begge modulene

 

Kommende kurs:

Nettkurs 17. og 24. august

Meld deg på her!

 

Ta kontakt for mer informasjon

Merete Kiserud

Seniorkonsulent
Aquatiq Consult
+47 932 12 505
merete.kiserud@aquatiq.com

Aquatiq Consult Katalog

Kurs, revisjon og konsulenttjenester for matbransjen.