Food Fraud / Matsvindel

Food Fraud

Det er estimert at matsvindel koster den globale matindustrien 10-15 milliarder dollar hvert år.

Økende grad av industrialisert og globalisert matproduksjon, handel og distribusjon, bringer disse utfordringene til Norge og til den enkelte virksomhet i større grad enn tidligere.

Det har ført til krav om at alle som er sertifisert iht til en GFSI-godkjent standard, må gjennomføre en dokumentert sårbarhetsanalyse. Dette er krav som ligger både i BRC v 8 og versjon 5 av FSSC 22000.

Dette betyr at alle virksomheter sertifisert etter en GFSI-godkjent standard må ha gjennomført en sårbarhetsanalyse for erstatning og uttynning. 

På kurset vil vi presentere krav og beste praksis for hvordan håndtere risiko relatert til matsvindel. Vi viser også praktiske metoder/verktøy som kan benyttes for å utføre sårbarhetsanalyse i matvarekjeden. 

Det vil også bli satt fokus på arbeidet med å forhindre sabotasje, samt at det også vil bli presentert praktiske verktøy for dette.

 

Mål

Kurset vil gi deltagerne:

  • Innføring i hva matsvindel og sårbarhetsanalyse er
  • Kunnskap om hvordan matsvindel kan detekteres og forebygges lokalt i egen virksomhet og i matvarekjeden
  • Kunnskap om hvordan trusselvurdering kan utføres

Innhold

  • Oversikt over krav til sårbarhetsanalyse iht GFSI 
  • Introduksjon til matsvindel – begrepsavklaringer
  • Gjennomgang av sårbarhetsanalyse i praksis 
  • Gjennomgang av praktiske metoder/verktøy som kan benyttes for å utføre sårbarhetsanalysen i matvarekjeden
  • Trusselvurdering

Målgruppe

Kurset er rettet mot personell som jobber med kvalitet, innkjøp og forbedring.

Kurset kan bedriftstilpasses og ved behov for hjelp med sårbarhetsanalyse, tilbyr Aquatiq Consult også konsulentbistand. 

Praktisk informasjon 

  • Vilkår og informasjon: Før du melder deg på kurs hos oss, oppfordrer vi deg til å gjøre deg kjent med våre regler for PÅ- OG AVMELDING
  • Kursets varighet: kl 10.00-17.00
  • Kursavgift: 5 300,- 

Kommende kurs: 

Bergen 2. april 

Meld deg å her! 

Lillestrøm 30. september

  • Sted: Thon Hotel Arena
  • Påmeldingsfrist: 2. september
  • Frist 10% early bird rabatt: 5. august

Meld deg på her!

 

Ta kontakt for mer informasjon

Merete Kiserud

Seniorkonsulent
Aquatiq Consult
+47 932 12 505
merete.kiserud@aquatiq.com

Aquatiq Consult Katalog

Kurs, revisjon og konsulenttjenester for matbransjen.