Mikrobiell prøvetaking

Meld deg på nettkurs i august

Mikrobiell prøvetaking 

 

Gode rutiner for prøvetaking er en viktig grunnforutsetning for å sikre produksjon av trygg mat. Utfordringer knyttet til Listeria er spesielt aktuelle i denne sammenhengen.

Vi arrangerer nettkurs på ca 2,5 timer inkludert pauser og Q&A (spørsmål og svar).

Det kan være en fordel å ha deltatt på kurs i Grunnleggende mikrobiologi. I tillegg er det en fordel å ha litt grunnleggende kunnskap om HACCP og anvendelse av HACCP-prinsippene. 

Mål

På nettkurset ønsker vi å gi deg grunnleggende kunnskap om prøvetaking, metoder og analyse av resultatene. Du vil få:

  • Kunnskap og forståelse for viktigheten av risikobasert prøvetaking
  • Kjennskap til metoder og grenseverdier, samt hvordan vurdere analysereresultater

På dette kurset vil vi konkret gjennomgå  de viktigste kriterier for oppsett av en riktig prøvetakingsplan, samt anbefalinger og praktiske tips til utførelse. Agenda: 

  • Sammenheng mellom HACCP og prøvetaking
  • Litt om regelverk
  • Prøvetakingsplan
    • Hva skal/må vi teste?
    • Fastsettelse av frekvens
    • Hvilken metodikk skal vi bruke?
    • Fastsettelse av grenseverdier
    • Korrigerende tiltak
  • Analyse og trending
  • Vi viser praktiske eksempler på prøvetakingsplan 

Målgruppe

  • Alle som jobber med HACCP og prøvetaking
  • Alle som er ansvarlig for rutiner som skal redusere smitte og vekst av sykdomsfremkallende mikroorganismer
  • Alle som har behov for kompetanseheving og oppfriskning relatert til praktisk prøvetaking, metoder og utstyr

Praktisk informasjon 

  • Vilkår og informasjon: Før du melder deg på kurs hos oss, oppfordrer vi deg til å gjøre deg kjent med våre regler for PÅ- OG AVMELDING
  • Påmeldingsfrist: snarest og senest 2 dager før kursdato 
  • Varighet: kl 10:00-12:30
  • Påmeldingsavgift: 3000,-
  • Ved flere fra samme bedrift gis det rabatt på kr 500,- per ekstra deltager
  • Deltagerbevis sendes elektronisk per registrerte deltager 

Hvorfor nettkurs? 

Det kan være krevende å delta på digitale kurs en hel dag. I tillegg er kanskje dagene ekstra hektiske i denne tiden. Vi har derfor brutt ned noen av våre kurs i mindre, uavhengige digitale kurspakker som varer i 2-3 timer. På den måten kan du friske opp og bygge kompetanse i et tempo som passer deg. 

Kommende webinar:

Påmelding nettkurs mikrobiell prøvetaking: 20.august

 

For mer info om våre kurs og tjenester innen mikrobiologi, ta kontakt med: 

Therese Faye

Microbiology & Food Safety Specialist, PhD
Aquatiq Consult AS  
+47 93 43 17 96
therese.faye@aquatiq.com

DSC_4039_RED_nøytrale_negler_BW_ISO (1).jpg

Aquatiq Consult Katalog

Kurs, revisjon og konsulenttjenester for matbransjen.