Grunnleggende mikrobiologi

Lillestrøm 20. november - siste påmeldingsfrist 13. november

En rekke bakterier og virus kan forårsake sykdom som smitter gjennom mat og vann. Alvorlighetsgraden og varigheten av sykdommene varierer betydelig. Forringelse av mat er et annet problem som kan oppstå på ethvert trinn i næringsmiddelkjeden forårsaket av vekst og aktivitet av kvalitetsødeleggende mikroorganismer. Slike bakterier er ansvarlige for ødeleggelse av produkter og dermed økonomiske tap for produsent, grossist, detaljist og forbruker.

Kunnskap om styrker og svakheter til "fienden" er essensielt i trygg mat arbeidet. Kurset skal bidra med å øke forståelsen hvordan disse mikroorganismene overlever og formerer seg.

Mål

Deltagere skal få oppdatert kunnskap om etablering og vekst av de viktigste matforgiftningsbakteriene, samt et utvalg av kvalitetsforringende bakterier.Innhold

Innhold

  • Vekst og overlevelse av mikroorganismer
  • Biofilm
  • Kvalitetsforringende mikroorganismer
  • Indikatorbakterier
  • Matforgiftning og patogene mikroorganismer
  • Virus

Målgruppe

Kurset vil være nyttig for kvalitetspersonell og andre som jobber med produksjon, HACCP, mikrobiologi, prøvetaking og vurdering av analyseresultater.

Kurset kan også bedriftstilpasses.

Praktisk informasjon

  • Kursdato: 20. november
  • Sted: Thon Hotel Arena, Lillestrøm
  • Varighet: kl 10.00-17.00
  • Påmeldingsfrist: 13. november
  • Frist for 10% early bird rabatt: 15. oktober
  • Kursavgift: 4 950,- 

Meld deg på her!

For mer info om våre kurs og tjenester innenfor mikrobiologi, ta kontakt med: 

Heidi Camilla Sagen-Ohren 
Seniorkonsulent / Fagsjef mikrobiologi
Aquatiq  
+47 482 26 613
heidi.sagen-ohren@aquatiq.com

Aquatiq Consult Katalog 2018

Kurs, revisjon og konsulenttjenester for matbransjen.