Praktisk allergenstyring

Tilfredsstillende håndtering av allergener er omfattende og krever tverrfaglig tilnærming, samt smart kommunikasjon internt og eksternt. Matallergen merking er nødvendig, men forskriftene gir ingen rette svar.

Det avhenger av næringsmiddelindustrien å vurdere hva grensene for matvaremerking burde være.

Dermed er kunnskap om terskelgrenseverdier og alvorlighetsnivåer for personer som lider av matallergi nødvendig. Videre trengs kunnskap om effektive og egnede tiltak som kan redusere risiko.

Mål

Dette er et kurs som består av teori, diskusjoner og praktisk øvelse som skal gi deltakerne systematiske og faktabaserte verktøy for å redusere risikoen for forekomst av uønskede allergener i produkter.

Målgruppen

Kurset er relevant for alt personell som på en eller annen måte er involvert i håndtering av allergener, for eksempel personell innen produktledelse, kvalitet, laboratorium, produktutvikling, markedsføring, innkjøp, veiledere, revisorer, konsulent og rådgivere for næringsmiddelindustrien.

Innhold

  • Hva er allergener og hvorfor er de viktige?
  • Krav til allergenbehandling?
  • Identifikasjon av allergifremkallende og risikovurdering
  • Hvordan forebygge og eliminere og eliminere allergifremkall i praksis - fra oppkjøp til ferdig produkt.
  • Håndtering av etiketter / emballasje ved utforming, bestilling, mottak og bruk.
  • Praktisk gjennomgang og trening i bruk av VITAL allergen kalkulator på egen PC.

Deltakerne vil få veiledning og opplæring i hvordan VITAL 2.0 * kan brukes som et verktøy for å vurdere behovet for å merke med; "Kan inneholde spor av ..." på sine produkter. Programvaren er tilgjengelig for nedlasting på www.allergenbureau.net

Allergen kalkulator VITAL 2.0 er et verktøy som hjelper bedrifter med å standardisere "kan inneholde spor av ..." merking på ferdige produkter. Verktøyet er utviklet av Allergen Bureau i Australia, i samarbeid med flere av verdens største matforetak. Aquatiq Consult er det eneste godkjente treningssenteret for VITAL i Skandinavia.

Kurset er kun tilgjengelig som et bedriftstilpasset kurs.

PRAKTISK KURSINFORMASJON

For spørsmål, kontakt

Merete Kiserud

Senior Consultant 
Aquatiq Consult
+47 957 94 008
merete.kiserud@aquatiq.com

Aquatiq Consult Katalog

Kurs, revisjon og konsulenttjenester for matbransjen.

Kontakt Aquatiq Consult

Hva gjelder henvendelsen?
I henhold til GDPR.